Deel dit artikel

Het is een succesvol jaar geweest voor onze Belgische golfers. Iets wat we met wat meer fierheid mogen verkondigen. Als we enkel naar dit najaar keken, legden onze Belgische mannelijke golfers een uitstekend rapport voor. 

In vijf verschillende wedstrijden vier top-10 noteringen, twee podia waaronder één overwinning. Een gezamenlijke prijzensom van maar liefst €1.104.992,83 euro. 


 

Drie bevindingen voor de toekomst…


1. We zijn nog zeker een 10-tal jaren zoet

Wie dacht dat de hoogjaren voor de Belgische golfsport zich enkel zou beperken tot de voorbije en volgende 5 jaar met Thomas Pieters is mis. Het is duidelijk dat ook Thomas Detry en Nicolas Colsaerts de komende jaren voor een flinke reeks aan top-10 noteringen zullen zorgen. Ook heel wat kleppers bij de jeugd dienen zich steeds luider aan tijdens de Qualifying School toernooien. 


2. Nicolas Colsaerts blijft meedraaien

We hebben gezien hoe sterk Nicolas Colsaerts wordt wanneer de putting machine aanslaat. In Frankrijk sputterde de machine even op zondag, maar speelde dan die indrukwekkende laatste 18de hole. Op geen fout te betrappen. Nu zijn kalender wat minder zwaar zal wegen.. is de beste Colsaerts yet to come? 


3. De kans op een Olympische medaille is realistisch

Als we kijken naar de huidige OWGR ranking dan zullen Thomas Detry en Thomas Pieters voor België spelen in Tokyo 2020. Akkoord, de kansen zijn niet te vergelijken met de vorige editie. Maar met een maximum van 2 spelers per land is de verwachte toename aan grote concurrentie eerder beperkt. We mogen hopen! Zeker als je zag hoe Thomas Pieters zich vorige week in Abu Dhabi comfortabel tussen mannen als Rory McIlroy en Tommy Fleetwood nestelt… 


Bron foto Rio 2016: European Tour


Deel dit artikel

golfcult