Deel dit artikel

Amper een week na de overwinning van Tsubasa Kajitani in de Augusta National Women’s Amateur staat er opnieuw een Japanner te blinken op Augusta National.

Hideki Matsuyama speelde 4 dagen indrukwekkend goed en is de verdiende Masters winnaar. Hideki is echter niet de enigste Japanner met een major overwinning.

In 1977 won Chako Higuchi de LPGA Championship en in 2019 zorgde Hinako Shibuno voor een tweede major overwinning op de Women’s British Open. Hideki Matsuyama zet daar dus een derde bij.

Japan maakt indruk

De beelden van Matsuyama’s caddie gaan de wereld rond. In een schreeuwerige wereld vol borstklopperij is een klein en onbewaakt moment van dankbaarheid een groots gebaar.

Naast dat beeld op hole 18 was er ook de emotionele “Thank You” tijdens de ceremonie. Tien jaar geleden veranderde de zeebeving van Sendai het leven van honderd duizenden Japanners, ook dat van Hideki. Het gaf de overwinning een extra lading emotie.

Het Oostelijke deel van Japan werd in 2001 hard getroffen door metershoge golven. 450.000 Japanners verloren hun thuis en meer dan 19.000 mensen lieten het leven.

Net voor zijn allereerste Masters deelname als student en amateur golfer zag Hideki hoe hard zijn universiteitsstad en tweede thuis werd getroffen. Een Masters deelname was mentaal zéér ver weg. Na veel persoonlijke aanmoedigingen om toch deel te nemen stond hij alsnog aan de start. Zijn eerste ronde was meteen goed voor 4 onder par. Uiteindelijk finishte de 19-jarige student gedeeld 27ste.

Tot op vandaag doneert Hideki nog steeds een deel van zijn opbrengsten aan het fonds die hij daarvoor oprichtte.

En dan nog… Zalatoris.

De moeite waard om nog even mee te geven.

Runner up en dé ontdekking van deze Masters is Will Zalatoris. Op kop in de algemene Kornferry Tour ranking en voorlopig zonder full PGA Tour kaart. En dat heeft stevige financiële gevolgen…

Door het aanvaarden van een “Special Member Status” in november vorig jaar kon Zalatoris via Sponsor Exemptions alsnog uitgenodigd worden voor PGA Tour wedstrijden in het 2020-2021 seizoen.

Tijdens een 5-tal (grote) PGA Tour deelnames zoals The Players, Farmers Insurance Open, Arnold Palmer Invitational… finishte hij steeds binnen de top 20.

Gevolg? Met alle punten die hij ondertussen verzamelde op de PGA Tour… zou hij momenteel vierdes (!) staan in de Fedex Cup ranking. De enige manier waarop Zalatoris nog aan een PGA Tour kaart raakt én die Fedex Cup punten – en centen (retro actief) kan claimen, is door het winnen van een wedstrijd.

Nog meer bizar: als hij effectief geen PGA Tour wedstrijd wint dit jaar kan hij ook niet deelnemen aan de super lucratieve Fedex Playoffs en verdwijnen zijn hard verdiende Fedex punten als sneeuw voor de zon.

Bron: https://www.pgatour.com/news/2020/11/04/will-zalatoris-accepts-pga-tour-special-temporary-membership.html

Benieuwd naar de voorlopige tussenstand in
de Fenomenal Five pronostiek?
Klik hier voor de F5 ranking.


Deel dit artikel

golfcult

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *