Deel dit artikel

Tijdens het paasweekend zouden we met zijn allen naar The Masters kijken. Wie zou Tiger Woods zijn groene jasje overnemen?

Maar ook een (m)oervast element in de golfkalender is niet opgewassen tegen het coronavirus en kijken we uit naar The Masters in november. Om die leegte op te vullen, stelden we met Golfcultuur 4 “Meesterlijke Momenten” samen, ééntje voor elke Masters speeldag. Deze waren telkens online te volgen.

Hieronder vatten we die Meesterlijke Momenten nog eens samen:

Volg Golfcultuur op Facebook voor meer “Meesterlijke Momenten” => https://facebook.com/golfcultuur

1) Thomas Pieters wint zijn derde European Tour wedstrijd in Denemarken

De overwinning in Denemarken zorgde voor een last-minute selectie als Ryder Cup speler. Europa verloor tijdens die bewuste Ryder Cup maar Thomas Pieters werd er beste rookie ooit met 4 gewonnen punten.

2) Thomas Detry speelt het klaar en zet zichzelf op de Guinness World Records tabellen.

Veel knappe top-10 plaatsen voor Thomas Detry in zijn beginjaren op de European Tour maar geen – solo – overwinningen (Detry bracht in 2018 samen met Pieters de wereldbeker golf naar huis). Het wereldrecord voor snelste hole zal hem zeker en vast ‘good vibes’ bezorgd hebben.

3) Thomas Pieters in 2017 speelt zijn eerste Masters ooit en wordt vierdes…

Tijdens zijn eerste deelname aan The Masters werd Thomas Pieters gedeeld vierde. Op 4 slagen achterstand van grootwinnaar Sergio Garçia en Justin Rose (runner-up na play-off).

4) Nicolas Colsaerts werd in 2012 als rookie geselecteerd voor de Ryder Cup en speelt een sleutelrol tijdens het “mirakel” van Medinah

Deze 22 minuten durende mini-docu is een waar genot voor de Belgische golfliefhebber. Nicolas Colsaerts speelde bij zijn Ryder Cup debuut zonder complexen. Hier vertelt hij over zijn gewonnen match tegen Tiger Woods en de waardevolle bijdrage aan het “mirakel” van Medinah.

Volg Golfcultuur op Facebook voor meer “Meesterlijke Momenten” : klik hier om naar de pagina te surfen.


Deel dit artikel

golfcult