Deel dit artikel

Een beknopte geschiedenis van het toernooi

De eerste major van het seizoen werd voor het eerst gehouden als regulier toernooi in 1972. De wedstrijd werd als major opgenomen in 1983. Sindsdien wordt de The Dinah Shore Trophy uitgereikt ter ere van mede oprichter en Amerikaans celebrity Dinah Shore. De ANA Inspiration doorging vier naamsveranderingen en wordt nu gesponsord door de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA:

1972–1981; Colgate Dinah Shore

1982–1999; Nabisco Dinah Shore

2000–2001; Nabisco Championship

2002–2014; Kraft Nabisco Championship

2015–tot heden; ANA Inspiration

De “jump” in Poppie’s Pond is een jarenlange traditie waarbij de winnares en caddie een duik nemen in de vijver aan de 18de hole op de Mission Hills Country Club. Amy Alcott startte de trend toen ze in 1988 voor de eerste keer en in 1991 voor de tweede keer in de vijver sprong. Donna Andrews waagde als tweede speelster in 1994 de sprong en hoort sindsdien standaard bij de overwinnigsceremonie.

De golfbaan

De ANA inspiration wordt elk jaar op dezelfde baan gespeeld: de “Dinah Shore Tournament Course” van de Mission Hills Country Club in Californië.

Kenmerkend is de afsluitende par 5 met ‘island green’ op hole 18 die vaak een belangrijk slotstuk is in de wedstrijd. In 2008 maakte Brittany Lincicome een eagle op de laatste hole en won zo voor het eerst in de geschiedenis van golf majors (zowel vrouwen als mannen) met een afsluitende eagle.

De kanshebbers

Als Amerikaans toernooi staan uiteraard een pak Amerikaanse overwinningen op de lijst, maar in de laatste 10 jaar is Zuid-Korea zich gaan profileren. Met een Zuid-Koreaanse wereld nummer 1 én 2 is de kans opnieuw zeer groot dat daar een nieuwe overwinning bij komt.

Jin Young Ko

In 2019 won de Zuid-Koreaanse en wereld nummer 1 de ANA inspiration én het Evian Championship. In totaal is ze goed voor 7 overwinningen op de LPGA Tour.

Inbee Park

Met zes major en 21 gecombineerde LPGA overwinningen is Inbee Park een monument geworden én de topfavoriet na haar overwinning vorige week op de Kia Classic.

Danielle Kang

Won in 2017 de KPMG Women’s PGA Championship en kende een uitstekend 2020 met twee overwinningen op de LPGA Tour. De baan ligt haar goed, met twee top 10-ish noteringen in de laatste twee edities.

Lexi Thompson

De Amerikaanse won in 2014 deze major (toen nog Kraft Nabisco Championship) en is het seizoen goed begonnen met twee gedeelde runner-ups en twee top 20 noteringen.

Amy Olson

Amy Olson is op zoek naar haar eerste major overwinning en kwam meermaals zeer dichtbij. Met een tweede plaats in de US Women’s Open vorig jaar en een tweede plaats vorige week in de Kia Classic zit het momentum goed.

De zusjes Korda

Zowel Nelly als Jessica Korda zijn uitstekend op dreef dit jaar. Jessica won in januari en Nelly even later in februari op de LPGA tour en staan eerste en derde in de “race to CME Globe”.

Stuur jouw Fenomenal Five voor de ANA inspiration door!

Inbee Park

Deel dit artikel

golfcult

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *