Deel dit artikel

Met Golfcultuur “delen we de liefde voor golf” en hoe kunnen we dit beter doen dan een handgeschreven kaartje voor Kerst & Nieuw!

Nog op zoek naar een originele manier om de eindejaarswensen over te maken naar vrienden en familie? Dan zijn de speciaal ontworpen Golfcultuur wenskaarten het ideale middel. Illustratrice uit Leuven – Lien Geeroms – ontworp drie leuke wenskaarten met als thema “golf”. Ze heeft letterlijk ‘geen bal’ ervaring in de golfwereld… maar het resultaat is fantastisch.


Meer over Lien Geeroms:

Ik ben Lien Geeroms, een illustrator die woont en werkt in Leuven.
Geboren en getogen in die stad. Enkel voor mijn hogere studies aan de Kunsthogeschool Sint Lucas ben ik even naar Gent uitgeweken.
Daar was ik bijna blijven plakken, maar de liefde van m’n leven lokte me weer naar mijn geboortestad.
Blij toe, want ik vind het de perfecte plek om mijn twee zonen groot te brengen.

“Hoe kan je je stijl het best omschrijven?”

Een klare lijn met wat ‘vuiligheid’ en textuur. Krachtige beelden die met detail proberen te verrassen (soms ook verwarren). Vrolijk, vlak en kleurrijk zijn woorden die mensen in de mond nemen als ze over mijn prenten spreken. Engelstaligen benoemen mijn stijl vaak als ‘quirky’. Een beetje gek en met wat humor versta ik daaronder.

“Wat zijn de leukste opdrachten als illustrator?”

Het is erg leuk als je een grote brok vertrouwen krijgt van je opdrachtgever en als het thema ruimte laat voor speelsheid en fantasie. Dat was hier trouwens zeker het geval!

“Ken je uit het hoofd een naam van een Belgisch golfer?”

Oh jee. Ik vrees van niet. Ik beloof plechtig dat ik dadelijk eens ‘Belgische golfer’ zal googelen!

“Zit er enige golf ervaring bij Lien Geeroms?”

Wellicht telt mini-golf niet mee? Dat doen we elke vakantie wel eens 🙂 Ook los daarvan is het antwoord ja. Eén memorabele ervaring. Ik had als 15 jarige het geluk dat ik met een heel goede vriendin, haar vader en haar broer mee op rondreis mocht naar de VS en Canada. In Canada namen vrienden van die vader ons mee op sleeptouw. Een van de wonderlijke activiteiten die ze ons voorschotelden was golfen. Een hobby van onze gastheer. Ik herinner me nog het heerlijke gevoel als het me dan toch eens lukte om correct te slagen en dat balletje vervolgens meters ver vloog. Geluk zit in de kleine dingen 😉 Dat was wel meteen mijn eerste en enige ervaring met golf. Ik kwam er daarna nooit meer mee in aanraking. Ik begrijp dat golfcultuur als missie heeft om die golfwereld net wat beter kenbaar en toegankelijk te maken. Alle succes daarmee!

“Wat was de inspiratie voor het ontwerp van deze kerstkaartjes?”

Ik kreeg als opdracht enkele kerstkaarten rond het thema golf te maken. Zoals steeds begin ik eerst vrij te associëren. In dit geval dus over golf en kerst. Ballen, groen, green, groove,… Mijn brein pingpongt heen en weer tussen woorden en beelden die met die thema’s te maken hebben. Ik surf ook wat rond. Kijk online naar foto’s. Krabbel en schets wat ideeën neer. Zo ontstaan er gaandeweg connecties en liefst ook wat grapjes waar ik een tof beeld mee kan brouwen.


Deel dit artikel

golfcult