Deel dit artikel

Enkele weken geleden namen Tiger Woods en Phil Mickelson het tegen elkaar op in “The Match 2”. Een toernooi met veel experimentele broadcasting. Camera’s in the buggies, iedereen kreeg een microfoon opgespeld, enz…

Op de “officiële” toernooien is het uiteraard moeilijker om een microfoon op alle spelers te spelden. Maar de PGA Tour deed dit weekend extra moeite om de conversaties tussen speler en caddie op antenne te krijgen. Ook de commentatoren kregen de instructies om extra ‘stil’ te zijn op die momenten.

En met succes, want zelfs de flight tussen Bubba Watson en Wesley Bryan (T60 en T70 en dus volledig buiten schot voor een goede notering) was leuk om volgen.

Dit zijn de beste soundbites van dit weekend in Hilton Heath:

4. De F’ bommetjes van Woodland en Rory

Toegegeven, niet alle soundbites zijn even tv-vriendelijk. Woodland en McIlroy waren niet volledig tevreden… en dat liet zich merken:

3. “Looked like a Bubba shot on accident”

Meer dan 10 slagen achter op zondag. Pre-corona een futiliteit, een flight zonder veel animo. Kaart indienen en op het vliegtuig naar het volgend toernooi. Maar neem twee golfers die het goed met elkaar vinden, voorzie ze van een microfoon en je krijgt een zalig rondje te zien.

2. “We don’t need crab issues”

Bubba Watson lijkt een mediastorm(pje) voorkomen te hebben na zijn ontmoeting met een kleine krab. Het beestje nestelde zich onder de bal en kroop er niet veel later terug uit. Zonder camera’s had Bubba meer dan waarschijnlijk zijn bal gespeeld. Het kleine oponthoud zorgde dan ook voor een hilarische convo met Rory McIlroy.

1. Afstemmen met de caddie… en presteren!

Webb Simpson stal alle golf harten met een fenomenale draw over de bomen. Na afstemmen met caddie Paul Tesori. Teamwork!

Webb won uiteindelijk het RCB Heritage toernooi.


Deel dit artikel

golfcult